torsdag 20. januar 2011

Cruise kaptein Gunnar Todal redder sju menn utenfor cuba

Reddet sju fra den visse død


Cruisebåtkaptein Gunnar Todal fra Kristiansund berget sju menn fra den visse død da MS «Mariner of the Seas» oppdaget sju cubanske flyktninger på en flåte utenfor Florida i helga.


Publisert 07.02.2006 kl 01:00 Oppdatert 07.02.2006 kl 09:22

«Mariner of the Seas» 65 nautiske mil utenfor sydspissen av Florida.– Det var en helt surrealistisk opplevelse. Den hjemmelagde flåten, som mer eller mindre bestod av en presenning bundet sammen med tau, hadde vært på havet i åtte dager. De sju mennene var gått tomme for mat og vann da cruiseskipet plukket dem opp, forteller øyenvitne Harald Storvik på telefon fra USA.

Storvik befant seg på om bord på det Royal Caribbean International-eide «Mariner of the Seas» da brovakten oppdaget farkosten ute på sjøen.

– Kaptein Gunnar Todal greide å snu cruiseskipet, og fikk reddet mennene. De ble brakt til skipets hospital for en sjekk. Alle kunne gå ved egen hjelp, men de var uttørket. Derfor fikk de mat og pleie slik at de kviknet til igjen. De så ut til å ha kommet vel fra oppholdet på flåten.

Applauderte

Selve redningsaksjonen forløp uten den store dramatikken, grunnet det faktum at man hadde marginene på sin side.

– Like etter at de var tatt om bord, kom det en skikkelig tropisk stormbyge med hard vind, regn og torden. Dersom denne hadde kommet tidligere, hadde skipets besetning sannsynligvis ikke fått tak i dem. Flåten ville ha drevet bort, sier Storvik – som fikk tatt bilder av flåten mens den fremdeles var på sjøen.

Alle passasjerene fulgte med på redningsdåden, og ga stående ovasjoner da de sju båtflyktningene var i trygg forvaring på cruiseskipet.

– Flåten ble imidlertid værende igjen der ute, forteller Storvik

Gunnar Todal

http://www.cruiseformidling.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar